Kulttuurikomisario ja piileksivä Le Blason
Kulttuurikomisario vieraili Hotelli Vaakunan yhteydessä piileksivässä Le Blason ravintolassa.
Monille paikallisille tuntemattomaksi jäänyt ravintola on käymisen arvoinen, vaikka se ei tällä hetkellä kuulukaan kaupungin trendikkäimpiin ravintoloihin. Vaakunan ulkomuoto saattaa myös hämätä mutta sen sisästä löytyy tunnelmallinen ja viehättävä helmi, jonka ruokalistalla on monipuolinen valikoima ajankohtaisia makuja.
Le Blason on ranskalaistyyppinen ravintola, jossa on mukava tunnelma, rauhallinen ja viihtyisä ympäristö. Ravintolassa tuntee olevansa irrallaan muusta maailmasta ja saa hetkeksi pienen palan luksusta kristallilasien ja useiden ruokalajien parissa, unohtamatta hyviä viinejä tai vaikka mocktaileja.
Tarkastimme ravintolan Show & Dinner -tyyppisenä iltana, jolloin väkeä oli liikkeellä runsaasti ja ilta oli pitkä. Ravintolasta ja sen toiminnasta saa kokonaisvaltaisen kuvan, kun siellä viettää useita tunteja shown ja illallisen merkeissä.
Mainio ilta siis ravintola-arvion tekemiseen.
Saapuessamme henkilökunta oli erityisen ystävällistä ja kohteliasta. Ammattimainen käytös jatkui koko illan ajan ja olimmekin erityisen ilahtuneita siitä, miten mukavaa henkilökunta oli, Hämeenlinna kun ei ole tunnettu hyväkäytöksisistä asiakaspalvelijoistaan.
Henkilökuntaa oli ruokaravintolan puolella koko ajan valmiina palvelemaan, he olivat asiallisia ja ystävällisiä, niin kuin kuuluukin eikä heidän keskinäinen seurustelunsa kuulunut asiakkaiden puolelle.
Ravintola oli hyvin siisti ja illan luonteeseen kuuluvista hajusteista ja hiuslakoista huolimatta ilma oli raikas eikä salin poikki kävellessäkään vaihtuvat tuoksut haitanneet. Lämpötila oli sopiva eikä ilma ollut kuivaa. Illan edetessä verhojen välistä pilkisti sokaiseva aurinko mutta tästä selvittiin muutamassa minuutissa.
Ruoka oli tarjottu viereisen salin toiseen päähän, joten sinne tuli puikkelehtia tuolien välistä. Pöydät oli aseteltu väljästi, mikä lisäsi mukavuutta ja tilassa liikkumisen helppoutta.
Kanssaviihtyjiä ei siis tarvinnut hätyytellä pujotellessaan tarjottavien luokse vaan jokainen sai nauttia omasta rauhastaan keskeytyksettä.
Tarjolla oli buffetpöytä:
Katkarapu-paprikasalaattia M
Vihreää perunasalaattia ja basilikakastiketta L, G
Parsa-varhaiskaalisalaattia ja hunajasinappikastiketta M, G
Kana-pähkinäsalaattia M
Vihersalaattia ja marinoitua kurkkua M, G
Blasonin leipää ja levitettä
Soija-seesamlohta ja sweet chili -majoneesia M, G
Possunniskaa tummassa valkosipulikastikkeessa M, G
Kevätsipuliperunaa L, G
Paahdettua ruusukaalia ja porkkanaa M, G
Konstaapeli pisti merkille, että vegaanille voisi tulla nälkä mutta fiksu vegaani olisi ilmoittanut etukäteen ravintolaan olevansa tulossa, jolloin ravintola osaisi varautua tähän. Samoin tekevät monet muutkin ruoka-ainerajoitteiset. Komisario ei siis pahastunut vegaanien puolesta tällä kertaa.
Katkarapusalaatti olisi vaatinut jonkinlaisen pienen tujauksen jotakin, jotta maku olisi ollut täydellinen. Ehkä suolaa tai sitruunaa, jotakin runsasta ja täydentävää. Vaikka se oli ihan mukiin menevää voisin silti lainata alikomisaarion sanoja, ”ei kuitenkaan aivan suunmukaista”.
Parsa-varhaiskaalisalaatti oli ehdoton suosikki. Ei ihme, sillä ravintolassa on ollut parsateema kevään aikana joten parsa on raaka-aineena tuttu ja reseptejä varmasti käyty useita läpi. Parsa oli sopivan rouskuvaa, maukasta ja vivahteikasta. Varhaiskaalin mieto ja lempeä pehmeys sopi parsan hentoon makuun.
Kana-pähkinäsalaatti oli ruokaisa ja tuhdin tuntuinen maukas salaatti. Kana oli pehmeää ja sopivan maustettua.
Alkuruoka oli tuhti ja herkullinen kooste erilaisia maukkaita salaatteja, joita ei ole tullut muissa (paikallisissa) ravintoloissa vastaan. Tämä oli aina ilahduttavaa, sillä alkuruokapöytä ja tarjonta ovat se, mikä määrittää ainakin komisarion ravintolavalinnat tätä nykyä.
Pääruuaksi oli Soija-seesamilohi. Maukas mutta aika perinteinen, hyvä peruskala. Possunniska oli herkullista ja kastike maukasta. Se sopi erityisen hyvin täydellisten paahdettujen kasvisten kanssa. Komisarion täytyy se mainita, että tarjolla oli paahdettua parsakaalia ja porkkanaa eikä paahdettua ruusukaalia. Komisario ei tästäkään pahoita tällä kertaa mieltään, sillä paahdetut vihannekset olivat parhaita, mitä komisario on koskaan syönyt. Niissä oli täydellinen koostumus, pehmeä mutta napakka sisältä, rapea ja kiinteä päältä. Hyvä suola ja maukas kasviksen oma maku. Täydellistä.
Kaiken kaikkiaan Le Blason sai Kulttuurikomissarion tyytyväiseksi. Ei tule huomautuksia, sakkoja eikä tuomiota tällä kertaa, vain kehuja hyvästä työstä ja onnistuneesta illasta!
Käy tsekkaamassa Le Blasonin juuri uudistunut menu.
Löydät ravintolasta myös suuren terassin, joka on kesäisin usein täynnä. Kulttuurikomisario tarkastaa terassin kesän edetessä mahdollisuuksien mukaan. Olemme kuulleet, että Le Blasonissa järjestetään myös grilli-iltoja ja muita maistuvia tapahtumia kesän aikana.
Myös stand up kollektiivi All Female Panel rantautuu Le Blasoniin 3.7.2024