• Haku
  • Kritiikit
    • Kaikki kritiikit
    • Keikka-arviot
    • Kevyen musiikin julkaisut
    • Kuvataide
    • Ruoka ja juoma
    • Taidemusiikki
    • Tanssi
    • Teatteri
  • Artikkelit
    • Kaikki artikkelit
    • Kevyt musiikki
    • Kuvataide
    • Taidemusiikki
    • Hauhon musiikkijuhlat
    • Burleski
    • Tanssi
    • Teatteri
    • Elokuva
    • Ravintolat
  • Kävijäkokemukset
    • Kaikki kävijäkokemukset
    • Tapahtumat
    • Harrasteet
  • Kalenteri
    • Kaikki tapahtumat
    • Kevyen musiikin konsertit
    • Näyttelyt
    • Teatteri
    • Klassiset konsertit
  • Podcast
  • Some
    • Podcast Taiteilijuudesta
    • Instagram
    • Facebook
  • Kulttuurimedia
    • Kulttuurimedia
    • Kirjoittajat
    • Kaputa ry
    • Mediakortti
    • Yhteystiedot

Pieni vietnamilainen ravintola Kauno

16.3.2024
Minttu Saarinen
  • Ravintolat
  • Kävijäkokemukset
Ravintola Kauno

Hämeenlinnassa toimii pieni vietnamilainen ravintola Kauno. Kauno on perustettu 2014 ja se sijaitsee Hallituskadulla Sibeliuksen syntymäkotia vastapäätä.

Kauno on huomaamaton ja konstailematon ravintola. Sen aukioloajat ovat aiemmin painottuneet lounasaikaan, mikä on vaikeuttanut ravintolaan tutustumista. Vietnamilainen keittiö on kuulostanut houkuttelevalta ja konstailematon ulkoasu helpolta lähestyä. En kuitenkaan ole sinne koskaan ehtinyt aukioloaikojen suppeuden vuoksi. Onneksi asiaan on tullut muutos ja ravintola on auki nykyisin myös illalla.  Pääsin siis tutustumaan Kaunoon ja vietnamilaiseen keittiöön Hämeenlinnan sydämessä.

Ulkokuori Kaunossa on hyvin pelkistetty ja hetken luulimme, että ravintola on suljettu. Onneksi kadulla seisova standi paljasti, että tila vain näyttää hylätyltä mutta auki se oli. Sisään astuessa oli yllätys huomata, että ravintolassa oli muitakin ruokailijoita. Kadulta ei nimittäin nähnyt sisälle ja talo kokonaisuudessaan näytti hylätyltä, vaikka toimintaa siinä on monenlaista.

Ravintola Kaunon pelkistetty sisustus

Sisutus oli siisti, pelkistetty ja koruton. Piristävää vaihtelua ravintoloiden krumeluureille, vaikka en nauti ruokalamaisesta syöttölän tunnelmasta, oli Kaunon sisustus mukavan simppeli, kulmikas ja yksioikoinen. Ei järin viihtyisä mutta tarpeeksi mukava, että sinne voi palata.  

Olimme kaikki tutustuneet ravintolan tarjontaan etukäteen verkkosivujen kautta. Ravintolassa ja verkkosivulla olevat menut poikkesivat toisistaan kuitenkin sen verran, että asiaan piti perehtyä uudelleen. Tilaaminen tuntui jotenkin hankalalta ensikertalaiselta eikä esim. jälkiruokien tai boba-teen  menuja näkynyt aluksi missään. Yhdessä paikassa ne eivät tuntuneet olevan. Ruokamenu oli tiskillä, vegaanimenu erikseen ja ympäri tiskiä oli erilaisia lappuja, joissa oli boban ja juomien hintoja. Niin ja tilaaminen tapahtui tiskillä.

Onneksi ruokalajeja ei ollut montaa eikä takanamme jonoa, silti sellainen hämäläiselle tyypillinen kuumotus otsalla alkoi tuntua ja päässä viuhui:  ”olenko tiellä, ehdinkö ajoissa, mitä jos en osaa, olenko edes oikeassa paikassa, mitähän se sanoi, mitä tuossa edes lukee, mitä mä nyt teen apuaaaa”. Tilaaminen ei ollut miellyttävä kokemus, vaikka asiakaspalvelija mukava olikin. Toisella kerralla tämäkin varmasti sujuu, kun ymmärtää, mistä tieto löytyy ja miten toimitaan. Onneksi meitä oli kolme ja jokainen yhtä ihmeissään niinkin yksinkertaisesta tilanteesta kuin ruoan tilaaminen.

Ravintola Kauno

aimme vihdoin tilattua ateriamme. Jokainen otti erilaisen annoksen ja alkupalat otimme jaettaviksi. Alkupaloina oli jonkinlaisia dumblin-tyyppisiä paloja, chili kastikkeella. Ne olivat taivaallisen hyviä kuten maapähkinäkastikkeeseen dipattavat kesärullat. Näissä tosin riisipaperi oli hiukan sitkeää mutta ei liian. Parasta oli, kun käytti molempia kastikkeita dippaamiseen.

Pääruokana vegaaninen tofu-soijapala annos, lohi bowl sekä kanaa ja riisinuudeleita. Tofu-soija annoksen syöjä oli tyytväisin seurueestamme. Hän ylisti annosta vuolaasti ja nautti siitä silmin nähden kovasti. Lohi-bowlin syöjä oli hiukan maltillisempi ja oli sitä mieltä, että annos ei ollut järin suuri eikä lohtakaan aivan tarpeeksi ollut. Soijaa ja alkuruoilta jääneitä kastikkeita sai lisätä runsaasti, että ruoka maistui. Itse olin samoilla linjoilla. Maukasta ja sopivasti kasviksia mutta makua olisi saanut olla hiukan enemmän. Onneksi tosiaan oli alkupalojen kastikkeita ja soijaa pöydässä.

Ruoka oli kuitenkin kohtuuhintaista ja annokset tarpeeksi suuria ettei nälkäisenä tarvinnut ravintolasta poistua. Tilauksia näkyi tulevan koko ajan vaikka salin puolella ei kiirettä ollutkaan enää klo 16 jälkeen. Ehkä sekin johtui vasta pidennetyistä aukioloista.

Vahvoihin makuihin tottuneelle ravintolan tarjonta saattaa olla hiukan pliisua mutta hentoihin ja mietoihin makuihin tykästyneelle sopiva valinta. Kastikkeet eivät olleet erityisen rasvaisia tai muuten tuhteja. Chiliä tai muuta tulisuutta ei annoksissa juurikaan ollut, se oli ryhmämme mielestä hyvä asia, sillä kukaan ei ole tottunut tulisuuteen.

Olisin halunnut jälkiruoaksi bobaa mutta päätimme jättää sen seuraavaan kertaan. Makulista ei ollut erityisen selkeä enkä kokenut tarvetta ryhtyä kyselemään sen enempää juomien sisällöistä.

Kauno sopii hyvin nautiskelevaan ruokailuun sekä nopeampaan pikalounaaseen, kannattaa käydä itse testaamassa ja olla häiriintymättä sekavasta informaatiosta. Seuraavalla kerralla meiltäkin sujuu varmasti mutkattomammin.

Tästä pääset Kaunon sivuille.

Kaunon aukioloajat

Ma-Ti: 10.00 – 17.30

Ke-Pe: 10.00 – 20.00

La: 11.00 – 17.30

Hallituskatu 22, 13100 Hämeenlinna

Ravintola Kauno
Ravintola Kauno
Minttu Saarinen image

Kirjoittaja: Minttu Saarinen

Minttu Saarinen (s.1987) on kansainvälisesti toimiva kuvataiteilija, tuottaja ja kulttuurimedian vastaava päätoimittaja.  Hän on opiskellut kuvataiteen lisäksi musiikkia, sosiologiaa, taidehistoriaa ja journalismia mm. Tallinnan ja Helsingin yliopistoissa. Saarinen on työskennellyt oman taiteellisen työnsä lisäksi mm. kuraattorina, taidekonsulttina, sisällöntuottajana, kolumnistina, luovana johtajana sekä toiminnanjohtajana erilaisissa hankkeissa, projekteissa ja yhteisöissä.

Kulttuurimediassa Saarinen kirjoittaa kritiikkejä, kävijäkokemuksia sekä kulttuuripoliittisia esseitä. Hän on kestävän kulttuurin puolestapuhuja, kokeellinen kulttuurin kuluttaja ja kulttuurin kulkukissa, joka nostaa esiin kulttuuripoliittisia kysymyksiä tuotannoista, rakenteista ja kokemisesta.

 

 

 

Nettisivu | Kirjoittajan sivu

Kulttuurimedia.fi

Kulttuurimedia syntyy monipuolisten ammattilaisten käsistä

Mediaa toteuttavat kymmenet oman alansa ammattilaiset, vierailevat kirjoittajat, kulttuurin kuluttajat sekä kriitikot.

Yhteystiedot

Lisäätietoa

[email protected]

Mainokset ja materiaali

[email protected]

Markkinointi ja matkailu

[email protected]

© 2024 Kulttuurimedia.fi