Lauluntekijöiden Open Stage on täynnä mahdollisuuksia! Kulmaklubin (hyvät) pahat ja eteeriset Kulttuurikonttorilla.



Kulmaklubi 28.2.2025
(Hyvät) pahat ja eteeriset
Pahat äänet + OU
Ja open stage
Kulmaklubi on lauluntekijöille ja lauluntekijämusasta kiinnostuneille suunnattu uusi klubi Kulttuurikonttorin tunnelmallisella kulmalavalla. Klubia emännöi paikallinen Laulaja-lauluntekijä Noo eli Noora Herranen. Luvassa on aina 1-2 esiintyjää sekä open stage -osuus, jossa kuka tahansa voi esittää oman laulunsa. Paikalla on kiippari, pieni äänentoisto ja kitara, joita saavat esiintyjät käyttää.
Kulmaklubi on kymmenisen kertaa vuodessa järjestettävä musiikki-ilta, jonka alussa on open stage, jossa kaikki lauluntekijät voivat esittää omia kappaleitaan. Open stagen jälkeen illassa on teemallisten esitysten vuoro ja jokainen ilta on nimetty esittäjien tyylin mukaisesti. Tämä matalan kynnyksen open stage -ilta tarjosi niin uusille kuin kokeneemmillekin artisteille mahdollisuuden kohdata yleisöä ja toisiaan, kokeilla uutta ja testata omia siipiään turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Ilta osoitti jälleen, kuinka tärkeää on, että kaupungissa on tilaa pienille ja intiimeille esityksille. Uuden musiikin kuuleminen on tärkeää myös siksi, että pysyy itsekin kuulijana ajan hermolla. On upea huomata, mitä ihmiset ajattelevat, mistä laulavat ja miten hahmottavat maailmaa.
Kulmaklubit esitetään Konttorin galleriassa uuden, tuoreen kuvataiteen äärellä. Musiikin ja kuvataiteen vuoropuhelu on upea yhdistelmä ja teokset keskustelevat musiikin kanssa aivan uudella tavalla, kun ne esitetään samassa tilassa. Aikalaistaidetta eli tässä ajassa tehtävää taidetta, oli se kuvaa tai musiikkia, on kiinnostava kohdata samassa tilassa, sillä siinä hahmottaa ihmisen sielunmaisemaa niin yksilötasolla kuin laajemminkin yhteiskunnallisesta näkökulmasta.
Ilta tuo yhteen sekä ensikertalaisia että kokeneempia musiikintekijöitä. Monet artistit ovat kertoneet, kuinka tärkeää heille on ollut mahdollisuus esittää omaa tuotantoaan livenä, tavata muita samanhenkisiä muusikoita ja rakentaa uusia yhteyksiä. Musiikin tekeminen voi olla yksinäistä ja laajemman verkoston löytyminen tuntua mahdottomalta, mutta tällaiset illat antavat uskoa siihen, että musiikin tekeminen on tärkeää myös silloin, kun se ei ole miljoonabisnes.
Myös yleisön näkökulmasta Kulmaklubi on korvaamaton. Missä muualla voisi samana iltana kuulla niin monenlaisia lauluja, niin monia eri tarinoita ja tunteita äänenä ja kuvana? Tämänkaltaiset tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden kuulla uusia artisteja ja ennen julkaisemattomia kappaleita, aistia luomisprosessin ensivaiheita ja saada inspiraatiota.
Musiikki ja kuvataide on Hämeenlinnan elävää, orgaanista ja alati muuttuvaa kudosta, ja Kulmaklubi osoittaa, miten paljon uutta ja kiinnostavaa on syntymässä juuri täällä. On vaikuttavaa seurata, miten muusikot kehittyvät, kuinka laulu muotoutuu esityksen myötä ja miten musiikki ja sanat resonoivat kuulijoissa. Lopulta sitä huomaa olevansa aivan uudenlaisessa vastaanottavaisuuden tilassa, jossa on tilaa kaikenlaiselle musiikille, uusille kokemuksille ja näkemyksille.
Erityisen arvokasta Kulmaklubissa on sen matalan kynnyksen periaate: mukaan voi tulla sellaisena kuin on, niin lavalle kuin yleisöön. Kulttuurikonttorin intiimi tila tarjoaa turvallisen ja viihtyisän ympäristön, jossa jokainen on tervetullut. Tärkeintä on musiikki ja taide, ympäristö ja tunnelma. Ei tarvitse olla sosiaalinen tai esiintyä ellei itse halua. Yleisöissä saa olla täysin rauhassa ja aistia juuri siten, kuin itselle on ominaista.
Kulmaklubin kaltainen konsepti jaKulttuurikonttori tilana ja mahdollisuuksien tarjoajana todistaa, kuinka suuri merkitys pienillä, yhteisöllisillä tapahtumilla on. Ne tarjoavat alustan uusille äänille ja luovat tilaa, jossa musiikki voi hengittää vapaasti. Kaupunkikulttuuri elää juuri tällaisista hetkistä, joissa taide ja kokijat kohtaavat aidosti.
Open stagella:
Yksi illan vaikuttavimmista hetkistä koettiin, kun duo Henrik ja Mikael esitti ensimmäistä kertaa yhteisen kappaleensa. Duon sointi pohjautui suomalaiseen rakkauslauluperinteeseen, jossa herkkä ja hempeä sanoitus kohtasi kiinnostavan, rokahtavan mutta silti balladimaisen tunnelman. Henrik ja Mikael toivat esitykseensä herkkää ja runoilijamaista läsnäoloa, ja laulun tarina veti kuulijat mukanaan pimeneviin kesäiltoihin, jossa seikkaillaan tuoreen rakkauden kanssa ja vain taivas on rajana. Ensiesitys lupasi paljon, ja yleisö jäi odottamaan innolla, mitä tältä duolta vielä kuullaan. He lupasivatkin tulla esiintymään kaikissa tulevissa Kulmaklubeissa, mikä olisikin erityisen tervetullutta.
Mitätön duo raastavalla ja kaihoisalla esityksellään jäi mieleen erityisesti syvästä tuskan tunnusta, sanoitusten ja kappaleen tunnelman melankoliasta. Duon perimelankolinen tunnelma toi hyvää kontrastia muuten suhteellisen lempeille kappaleille, joita illan aikana kuultiin.
Kolmantena open stagella esiintyi Annariitta, jonka vahva ääni kannatteli karismaattisen kappaleen hienosti alusta loppuun.
Illan päätähtinä nähtiin Ou ja Pahat äänet.
Tulevat lauluntekijöiden illat:

Kulttuurikonttorin muuta ohjelmaa löydät täältä.






